Djeca i moderna tehnologija, kako ih pravilno usmjeriti?

Povijest nas uči da se napredak znanosti i tehnologije te promjene koje one donose u našem društvu, ne mogu zaustaviti ili usporiti. Djecu ne treba ograničavati već usmjeravati.

Možda ste zabrinuti  jer vaše dijete provodi previše vremena za računalom ili mobitelom? Razmišljate li hoće li vaše dijete biti spremno za tržište rada sutrašnjice i hoće li imati potrebne vještine koje će mu osigurati dobro radno mjesto i ugodan život? Nažalost, sami nemate dovoljno vremena učiti dijete pravilnom korištenju modernih tehnologija, korisnim programima i alatima. I što sada? Kako im omogućiti da izraze svoju kreativnost i talente koristeći alate sadašnjice, računala i mobitele, ali na siguran, zabavan i poticajan način?

Uključite svoje klince u nov i moderan, a prije svega zabavan i siguran način učenja o modernim tehnologijama i savladavanju najvažnijeg jezika sadašnjice - programskog jezika, na njima prirodan način, kroz igru, druženje i timski rad u sigurnom i poticajnom okruženju, u Apple Training Centar - iTrainer.hr.

Kako radimo i što potičemo kod djece?

Naši tečajevi prilagođeni su predškolcima i trima osnovnoškolskim dobnim skupinama od 1.-3. razreda, 4.-5. razreda te 6.-8. razreda i temelje se na izvornim nastavnim programima koje Apple i LEGO koriste po cijelom svijetu.

Radi se u malim grupama od maksimalno desetero djece, uz stručnu podršku naših iskusnih trenera s ciljem pružanja dovoljno pažnje svakom djetetu i na taj način osiguravanja lakoćom savladavanja gradiva koje je u planu.

Zajedničko svim dobnim skupinama je poticanje analitičkog načina razmišljanja i logičkog prosuđivanja prilikom rješavanja programskih zadataka uz timski rad. Potičemo dječju kreativnost i učimo ih lakoći prezentiranja vlastitih i timskih postignuća koristeći moderna multimedijalna pomagala.

Učimo djecu sigurnom i ispravnom korištenju računala i tableta, pisanju programskog koda tj. programiranju ili kodiranju te dizajniranju, izradi i upravljanju robotima. Programski zadaci prilagođeni su uzrastu i kombiniraju vrhunsku opremu i nastavna pomagala poput Apple® Mac računala, iPad tableta, LEGO® robota i OSMO® dodataka za vizualno-senzorno blok programiranje.

Osnovne informacije

Tečaj se provodi jednom tjedno u trajanju jednog sata (60 minuta) i prati dinamiku školske godine. Početak tečaja je početkom nove školske godine u 9 mjesecu, a završetak krajem 6 mjeseca kad završava školska godina, pri čemu svaka grupa ima svoj termin u tjednu.

Tijekom školske godine organizirati ćemo i tečajeve s manjim fondom sati za sve one koji se nisu upisali u jesenskom roku.

Raspoloživi termini su od ponedjeljka do petka u vremenima od 16-17 sati, 17-18 sati, 18-19 sati ili 19-20 sati. Upisani termin ostaje isti kroz cijelo razdoblje provedbe tečaja.

S obzirom na izniman interes, ljubazno vas molimo da se što prije prijavite kako bi osigurali vašem djetetu njegovo mjesto u tečaju koji će mu pružiti puno veselja, zadovoljstva i novih znanja. Prvi sat je ogledni i nemate obvezu nastaviti ukoliko se vama ili djetetu ne dopadne.

Odaberi tečaj za svoje klince i prijavi ih još danas.