iTrainer ljeTni kamp za djecu

Traže se mali kreaTivci za iTrainer ljeTni Kamp i Film Festival  (7-13g.) 

To hoću za svoje dijete

Ljetni kampovi Zagreb 2018 su dobili prvi u nizu iTrainer ljeTni kamp za djecu u Apple tehnologijama. Bilo da je vaše dijete mali kreaTivac ili ljubitelj tehnologije, uživati će u programu koji smo pripremili za nju ili njega.

iTrainer ljetni kamp
iTrainer ljeTni kamp za djecu od 7-13 godina

Školska godina biti će gotova za čas. 

Prije odlaska na more, po još jedan set nezaboravnih dječjih uspomena, dovedite svog školarca kod nas na iTrainer ljeTni kamp, gdje će naučiti izdizajnirati i kodirati svoje uspomene. Pitate se kako? 

Lako. Apple i iTrainer zajedno. Apple tehnologije su toliko suvremene i intuitivne da će vaše dijete napraviti svoj scenarij, programirati ga, pokrenuti robota i sve to skupa isprezentirati vama na Film festivalu, zadnji dan kampa. 

 U dobi od 7 do 13 godina iTrainer ljeTni kamp za djecu poučava osnovama osmišljavanja i razrade scenarija te snimanja i montaže vlastitih kratkih filmova uz pomoć najnovijih Appleovih aplikacija i uređaja. 

iTrainer ljetni kamp
iTrainer ljeTni kamp suvremena Apple oprema

Pripremili smo i logo za naše prvo drużenje.

iTrainer ljeTni kamp
iTrainer ljeTni kamp logo

Dodali smo iMovie modul kreiranja filma uz naš standardni program. Zašto?

iTrainer ljeTni kamp modul video

Živimo u vremenu globalne dominacije video i foto sadržaja. Od zabavnih snimaka vratolomnih dogodovština kućnih ljubimaca na društvenim mrežama do vrhunski osmišljenih viralnih uradaka koji nas potiču na razmišljanje, a ponekad i promjenu životnih stavova. 

Smatramo da je sposobnost promišljenog korištenja video aplikacija za učinkovitu prezentaciju vlastitih ideja sastavni dio suvremene digitalne pismenosti pa smo stoga stvorili jedinstveni kurikulum video stvaranja kojim naše marljive polaznike.

Apple-ov Swift Playgrounds aplikacija za programiranje.

iTrainer ljeTni kamp modul programiranja

Swift Playgrounds revolucionarna je aplikacija za iPad koja učenje programskog jezika Swift čini interaktivnim i zabavnim. Ne zahtijeva prethodna znanja kodiranja, pa je savršena za učenike koji tek počinju razvijati ovu vještinu.

Programirati ćemo osnove u "Fundamentals of Swift" koristeći pravi kod koji vodi virtualni lik kroz 3D svijet. Zatim prelazimo na naprednije koncepte.

Polazeći od lekcije "Fundamentals of Swift", rješavati ćemo ciljeve pomoću istog koda koji koriste profesionalni razvojni programeri svaki dan. Kako idemo dalje, napredniji koncepti dolaze u igru. Neprestano nadograđujemo ono što smo naučili i stvaramo još složenije kodove.

Bow Island -  Award Winning Coding Adventure.

Box Island je mobilna igra koja vodi dječake i djevojčice na uzbudljivu avanturu, dok podučava osnove kodiranja. Djeca primjenjuju osnove, poput petlje (loop) i uvjeta (conditions), kako bi napredovali kroz super zabavu i izazovnu igru. Izvedeno u prekrasnom 3D svijetu igara.  Box Island je putovanje utemeljeno na pričama koje djecu ostavlja vrlo angažiranim i motiviranim tijekom igranja.

iTrainer ljeTni kamp
iTrainer ljeTni kamp modul programiranje

Kod koji će djeca upoznati uz algoritamsko razmišljanje i prepoznavanje uzorka:

- sekvenciranje

- petlje (loop)

- uvjeti (conditions)

- ispravljanje pogrešaka (debugging)

OSMO set- programiramo rukicama.

Nagrađivani sustav igara koji će promijeniti način interakcije vašeg djeteta s iPadom. OSMO je dobitnik nagrada u kategoriji za inovativnu igru godine, najbolji design, najbolji izumi I najinovativnije kompanije.  

iTrainer ljetni kamp
iTrainer ljeTni kamp modul programiranje
 • Moduli:Osmo Coding Family: Doživjeti ćemo cijelu Osmo Coding Family s tri igre. Istraživati s Awbieom, napraviti glazbu s Jamom i rješavati izazovne zagonetke s Duom. Vaše dijete ići će od početnika do naprednih s još više zabave!
 • Tangram: Raspoređivati ćemo drvene dijelove slagalice kako bi se podudarale sa zaslonom. Životinje, predmeti, ljudi i još mnogo toga kroz više razina različitih težina.
 • Numbers: Vješto ćemo zbrajati i množiti pločice kako bi odgovarale brojevima na mjehurićima na zaslonu. Pucanjem mjehurića osloboditi ćemo ribu, oluju, munje i grmljavine! Veliki ili mali, parni ili neparni, postati ćemo Učitelji Brojeva.
 • Words: Pogađati ćemo i opisati sliku na zaslonu. U timskom okruženju vidjeti ćemo tko će prvi složiti riječi. Mogućnosti su beskrajne!

Poznati o važnosti kodiranja:

 "Svatko bi trebao znati kako programirati računalo, jer vas uči kako misliti!" - Steve Jobs, osnivač i CEO tvrtke Apple
 "Uz čitanje i pisanje, sposobnost programiranja će odrediti što je obrazovana osoba" - Salman Khan, osnivač i izvršni direktor Khan Akademije

LEGO robotika

Važan modul našeg programa i iTrainer ljeTnog kampa. Zašto? Zato što robotika razvija:

 • vještine rješavanje problema
 • timski rad i logiku
 • kretivnost
 • vještinu programiranje.
iTrainer ljeTni kamp
iTrainer ljeTni kamp modul robotika

Svaki dan rješavamo probleme, pokušavamo da to bude logički te da su svi u timu uključeni i zadovoljni (na poslu, u obitelji...). Zašto ih ne približiti našoj djeci i osigurati da steknu prednost kroz suvremeni i inovativni način učenja. Uostalom, svi likovi i kockice su im poznati, zar ne? Sa LEGOm se sva djecu susreću od malih nogu. A sada im mogu dati i pokret.

Harward Business Review piše da je tvrta Ericsson koristila robote Lego Mindstorma za demonstraciju na Kongresu mobilnog svijeta 2012. (Mobile World Congress) kako bi dočarala svoju viziju da povezani strojevi (roboti) mogu promijeniti način na koji živimo.

Praonica-robot razvrstao je čarape po boji i stavio ih u različite košare dok je razgovarao s perilicom rublja.Vrtlarski robot je zalijevao biljke kad su rekle da su žedne. Čistač-robot je počistio praznu kartonsku čašu za kavu koju je sakupljao sa stola, a robot sličan psu dohvatio je novine kad je zazvonio alarm.

Apple tehnologije: hardver i softver:

 • iPad
 • iMac
 • LEGO Mindstorms & Boost roboti
 • OSMO
 • Aplikacije za kreativni dio: IMovie,; iBook, iPhoto; Keynote, Pages
 • Aplikacije za programiranje: Swift playgrounds, codeSpark Academy, Tynker, Box Island apps, OSMO

osigurava iTrainer, kao i nezaboravno iskustvo i stil učenja. Kroz timski radi i projektno planiranje naučiti će se kreativno izražavati, sudjelovati će u stvaranju i izgradnji kroz planiranje, ne samo korištenje tehnologije. 

Najbolje od svega, sve to uz jako puno zabave, druženja i stjecanja novih prijateljstava. Nismo zaboravili na odmor djece i nahraniti ih zasluženo, da male glavice i veseli prstići nastave biti kreativni.

Kako smo zamislili iTrainer ljeTni kamp za djecu?

Vrlo inspirativno dragi naši roditelji. Program će trajati 4 radna dana po 6 kreativnih i zabavnih sati za vaše dijete. Prije odlaska na more naučiti će kako snimiti slike i video u iPhoto i montirati iste u iMovie aplikaciji, za sjećanje na svoje ljetne dane pune igre i novog iskustva. 

iTrainer ljetni kamp
iTrainer ljeTni kamp Apple standard - naša trenerica Petra

Programiranje je važan dio nastavnog programa. Kako smo već više puta pisali, svatko može naučiti programirati, pogotovo naša dječica #everyonecancode. 

U toj dobi razvijaju vještinu snalaženja, učenja, razumijevanja, analitičko i logičko razumijevanje i rješavanje problema. Naši iskusni treneri će im u tome pomoći i približiti osnove programiranja u codeSpark ili Swift Playground aplikacijam.

 1. Prvi dan će djeca ovladati aplikacijama za obradu slike i filma iPhoto, kako bi mogli skupljati materijale, te početi s prvim programiranjem
 2. drugi i treći dan će se održati moduli programiranja i robotike
 3. dok smo za kraj pripremili obradu materijala u iMovie aplikaciji u pravi Filmski FesTival.

iTrainer ljetni kamp
iTrainer ljeTni kamp programiranje codeSpark
iTrainer ljetni kamp
iTrainer ljeTni kamp programiranje OSM

Volimo raditi u malim grupama kako bi postigli maksimalan učinak i timski rad. Ukupan broj djece po terminu je16, te dalje podijeljeni na timove od 4 djeteta,  kako bi na kraju svaki timmogao napraviti svoj kreativni uradak.

iTrainer ljetni kamp
iTrainer ljeTni kamp LEGO robotika

Hoće li se samo raditi na iPad-u i iMac-u?

Naravno da neće. iTrainer ljeTni kamp je mislilo na sve. Nakon LEGO robotike, gdje će složiti i pokrenuti svog robotića i dati mu pokret, djeci smo pripremili i topli obrok. Djeca će se odmoriti, razonoditi i jedva dočekati povratak na radionicu. 

Stečena znanja:

 • korištenje aplikacija Keynote i Pages za prezentiranje ideja i razradu scenarija
 • video snimanje putem iPhonea i iPada i aplikacije iPhoto
 • video montaža putem aplikacije iMovie
 • osnove programiranja na aplikacijama Swift Paygrounds, codeSpark, Box Island apps, OSMO
 • dizajniranje LEGO robotića i upravljanje kroz osnove robotike

Filmski fesTival za roditelje u iTrainer ljeTnom kampu

KAMP FINALE: 🎉

iTrainer kamp završiti će sa festivalom za djecu i vas roditelje, gdje će te moći vidjeti projekte koje su radili našli kamperi kroz 4 kreativna dana.

Od programiranja, robotike, razvoja scenarija, montaže filma koji su sami snimali do velikog natjecanja na Festivalu. Svi kamperi dobiti će iTrainer diplomu s obećanjem da ćemo se uskoro vidjeti s još više zabavnih sadržaja iz našeg programa za kodiranje. 

Mislili smo i na vas, dragi naši roditelji. Zadnji dan kampa, djeca će vam prezentirati svoj uradak i učinit vas ponosnim roditeljima. Vjerujte, to njima puno znači, vama pokazati svoja nova znanja. Kroz priču u pokretu će vam pokazati što su sve radili i naučili u 4 dana sa nama.

iTrainer ljeTni kamp film festTval za roditelje. Vrijeme za slavlje.

A što sa ljetom? Primijenit će svoja novostečena znanja i isprogramirati svoje ljetne uspomene te ih ovaj put isprezentirati nama na jesen, u novoj školskoj godini.

KOJI TERMIN VAM ODGOVARA?

I TERMIN - 18. 06 - 21.06 (4 dana po 6 sati) od 9 do 15 sati - PON-ČET)

II TERMIN - 26. 06.- 29.06. (4 dana po 6 sati) od 9 do 15 sati - UTO-PET)

III TERMIN - 02.07. - 05.07. (4 dana po 6 sati) od 9 do 15 sati - PON-ČET)

Dnevni raspored:

8:30 - 9:00 - dolazak djece

9:00 - 13:00 -jutarnji nastavni program i radionica

13:00 - 13:30 - Ručak

13:30 - 15:00 - poslijepodevni nastavak nastavnog dijela programa i radionice

15:00 - odlazak djece

Cijena 1199,00 HRK (PDV uključen u cijenu). 

U cijenu uklučeno:

 • oprema
 • materijali
 • stručni mentori (treneri)
 • topli obrok
 • film festival na kojem sudjeluju roditelji

Early-Bird i ostali % *

 1. Popust 10% ako si rana ptica i prijaviš svoje dijete do 20.05
 2. Popust 10% za naše polaznike iTrainer školice.
 3. Popust 10% za braću i sestre naših malih kreaTivaca i programera

Popusti se međusobno zbrajaju. Želim prijaviti svoje dijete.

* Nemoj čekati, mjesta su ograničena, jer volimo male grupe.

Objavio: